Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

BELANGRIJK: Hoe onderhoud je je fietshelm?

  • Geplaatst op
  • Door EpicGear
  • 0
BELANGRIJK: Hoe onderhoud je je fietshelm?

Hoe onderhoud je je fietshelm? En waarom? Lees het in de nieuwe blog.

Doe-het-zelf: Hoe Onderhoud je je Fietshelm Correct?

Een fietshelm is een essentieel onderdeel van je uitrusting, en het is belangrijk om deze goed te onderhouden om optimale bescherming te garanderen. Hier zijn praktische tips en stappen om je fietshelm in topconditie te houden en de levensduur te verlengen.

Regelmatige Inspectie

De eerste stap in het onderhoud van je fietshelm is regelmatige inspectie. Controleer je helm na elke rit op schade. Let op scheuren, deuken of andere tekenen van slijtage, vooral na een val. Zelfs kleine beschadigingen kunnen de beschermende eigenschappen van de helm beïnvloeden.

 

Reinigen van de Helm

Het schoonmaken van je fietshelm is eenvoudig, maar vereist wel enige zorg. Volg deze stappen voor een grondige reiniging:

  1. Verwijderbare onderdelen: Haal de voering, kussentjes en andere verwijderbare onderdelen eruit. Deze kunnen meestal met de hand worden gewassen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Laat ze volledig drogen voordat je ze terugplaatst.

  2. Helmschaal: Gebruik een zachte doek of spons en milde zeep om de buitenschaal schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de materialen kunnen beschadigen. Spoel de helm af met schoon water en laat hem aan de lucht drogen.

  3. Ventilatieopeningen: Gebruik een zachte borstel om vuil en stof uit de ventilatieopeningen te verwijderen. Dit helpt bij het behouden van goede luchtcirculatie tijdens het fietsen

Bewaren van de Helm

Correcte opslag van je fietshelm verlengt de levensduur. Bewaar je helm op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen. Zonlicht en hitte kunnen de materialen verzwakken en de beschermende werking verminderen.

Gebruik een helmtas of een zachte doek om de helm te beschermen tegen stof en krassen wanneer je hem niet gebruikt. Vermijd het ophangen van je helm aan de stuurtas van je fiets, omdat dit de vorm kan vervormen.

Vervangingsschema

Zelfs met het beste onderhoud hebben fietshelmen een beperkte levensduur. Fabrikanten raden aan om je helm elke 3 tot 5 jaar te vervangen, afhankelijk van gebruik en blootstelling aan elementen. Dit komt doordat de materialen in de loop van de tijd kunnen degraderen, zelfs zonder zichtbare schade.

Als je helm betrokken is geweest bij een zware val of impact, vervang deze dan onmiddellijk, zelfs als er geen zichtbare schade is. De beschermende eigenschappen kunnen ernstig zijn aangetast.

Extra Tips

  • Vermijd stickers en verf: Het aanbrengen van stickers of verf op je helm kan de materialen aantasten en de bescherming verminderen. Gebruik alleen accessoires die speciaal zijn ontworpen voor fietshelmen.
  • Zweetbanden: Overweeg het gebruik van zweetbanden of helmmutsen om de binnenkant van je helm schoon te houden en zweet op te vangen. Dit kan helpen om de voering langer fris te houden.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je fietshelm in topconditie blijft en je de beste bescherming biedt tijdens je ritten. Onthoud, een goed onderhouden helm is essentieel voor je veiligheid op de weg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »