Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

Het dragen van een fietshelm is belangrijk voor je veiligheid! Lees hier waarom.

Het dragen van een fietshelm is belangrijk voor je veiligheid! Lees hier waarom.

Hoe belangrijk is een fietshelm voor je veiligheid? Heel belangrijk. WIj hebben meerdere studies bij elkaar geraapt om dit in cijfers uit te drukken.. Lees het hieronder.

De voordelen van een Fietshelm: Waarom een fietshelm kopen slim is.

Fietsen is erg populair en gemakkelijk om van a naar b te komen, het brengt echter ook risico's met zich mee. Een fietshelm kan ervoor zorgen dat je geen ernstige hoofdblessure hebt maar een lichte schram. We bespreken in deze blog de veiligheidsvoordelen van een fietshelm en waarom het belangrijk is dat je er altijd eentje draagt.

  1. Vermindering van Hoofdletsel

Verschillende onderzoeken bevestigen dat het dragen van een fietshelm het risico op hoofdletsel serieus vermindert. Volgens het onderzoek van de Insurance Institute for Highway Safety vermindert een fietshelm het risico op hoofdletsel met 60%. Een onderzoek van het medische tijdschrift Injury Prevention toonde aan dat fietshelmen zelfs het risico op ernstige hersenletsel met 70% kunnen verminderen.

  1. Sterke Cijfers over Overlevingskansen

Door een fietshelm te gebruiken is de overlevingskans bij een ongeluk een stuk groter.    Uit cijfers van VeiligheidNL blijkt dat fietsers die een fietshelm dragen 29% meer kans hebben om een ongeluk te overleven zonder ernstig letsel op te lopen. Deze cijfers laten zien hoe belangrijk een fietshelm kan zijn tijdens ongelukken en valpartijen.

  1. Effectiviteit bij Kinderen

Kinderen hebben een extra grote kans op een ongeval in het verkeer. Een onderzoek van de American Academy of Pediatrics toont aan dat fietshelmen het risico op hoofd- en hersenletsel bij kinderen met 85% kan verminderen! Deze cijfers laten het belang zien van het dragen van een fietshelm voor kinderen. Het is ook heel belangrijk om bij het kopen van een fietshelm goed te letten op de maat, de fietshelm moet perfect passen.

 

  1. Bescherming tegen Ernstige Ongevallen

Fietshelmen zijn gemaakt om de impact van een val of botsing te verkleinen, wat enorm belangrijk is in het geval van ernstige ongelukken. Uit onderzoek van de European Transport Safety Council blijkt dat fietshelmen het risico op dodelijke ongelukken met 65% verminderen. Dit maakt de beslissing om een fietshelm te kopen niet alleen verstandig, maar ook erg belangrijk voor je veiligheid op de weg.

  1. Verhoogde Zichtbaarheid

Hedendaags zijn er veel fietshelmen uitgerust met reflectoren of LED verlichting. Dit verhoogt de zichtbaarheid van de fietser, vooral in als je in het donker fietst. Door  een verbeterde zichtbaarheid verkleint de kans op ongelukken, wat bijdraagt aan een algemene betere verkeersveiligheid.

  1. Wetenschappelijke onderzoek

Er is een breed wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van fietshelmen. Volgens een meta-analyse gepubliceerd in het British Medical Journal, waarin 40 verschillende onderzoeken werden samengevoegd, is er overduidelijk bewijs dat fietshelmen veel bescherming bieden tegen hoofdletsel. Dit benadrukt het belang van het dragen van een fietshelm.

Conclusie

Het dragen van een fietshelm kan het verschil maken tussen leven en dood bij een ongeval. De cijfers spreken voor zich: het risico op hoofdletsel en dodelijke verwondingen is serieus kleiner wanneer men een fietshelm draagt. Het is dus belangrijk om te investeren in een goede fietshelm. Overweeg daarom om bij EpicGear.nl een fietshelm te kopen, zodat je veilig en beschermd de weg op kunt gaan.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »