Geldige kortingen: Fietshelmen, brillen, handschoenen en sokken

Waarom heb je fietshandschoenen nodig?

Waarom heb je fietshandschoenen nodig?

In deze blog zie je voordelen van het dragen van een fietshandschoen, dit is namelijk niet alleen voor bescherming maar ook voor het verbeteren van jou prestaties. Fietshandschoenen kopen ? Bij EpicGear.nl ben je aan het juiste adres!

Waarom Fietshandschoenen Essentieel Zijn Voor Elke Fietser

Wanneer je op de fiets stapt, denk je misschien niet meteen aan fietshandschoenen. Toch zijn deze accessoires meer dan alleen voor de mooi, ze spelen een grote rol in zowel comfort als veiligheid tijdens het fietsen. Of je nu in de kou in de ochtend fietst of de steile bergen beklimpt, fietshandschoenen kunnen je rit makkelijker maken. In deze blog gaan we dieper in op waarom fietshandschoenen essentieel zijn voor elke fietser. 

Bescherming Tegen de Kou

Eén van de grootste redenen om fietshandschoenen te dragen, is om je handen warm te houden tijdens koudere dagen. Vooral in de herfst en winter kan het heel erg koud worden, wat ervoor zorgt dat je handen snel afkoelen. Koude handen leiden vaak tot stijfheid, waardoor je ze minder goed kunt gebruiken. Met goed geïsoleerde fietshandschoenen houd je je handen warm en behoud je volledige controle over je fiets, zelfs bij temperaturen tegen of onder de 0.

Verbetering van de Grip

Naast bescherming tegen de kou bieden fietshandschoenen ook een betere grip op het stuur, dit is door de grip pads die aan de onderkant van de handen zitten. Zweet, regen of gewoon lange ritten kunnen ervoor zorgen dat je handen wegglippen van het stuur, wat gevaarlijke situaties of zelfs ongelukken kan opleveren. De fietshandschoenen van EpicGear zijn gemaakt met antislippads in de handpalm, waardoor je altijd goede grip op het stuur hebt. Dit is vooral belangrijk tijdens afdalingen, snelle bochten of wanneer je door de regen fietst.

Vermindering van Handvermoeidheid

Lange fietstochten kunnen belastend zijn voor je handen. De constante druk die je handen op het stuur hebben kan leiden tot pijnlijke handpalmen en zelfs tintelingen in de vingers, dit fenomeen wordt vaak aangeduid als de fietsershand. Onze fietshandschoenen zijn voorzien van padding op de belangrijkste plekken, zoals de handpalm en knokkels. Hierdoor kun je langer comfortabel én veilig fietsen zonder last te krijgen van je handen.

Bescherming bij een Val

Niemand wil erover nadenken, maar ongelukken gebeuren, vooral in druk verkeer of op moeilijke tereinen. Bij een val zijn je handen vaak het eerste dat de grond raakt. Dit komt omdat je tijdens een val jezelf onbewust wilt opvangen.  Zonder bescherming kunnen je handen ernstige schaafwonden of zelfs snijwonden oplopen. Fietshandschoenen dienen als een beschermende laag die je huid tegen deze verwondingen beschermt.

Geschikt Voor Zowel Zomer Als Winter

Hoewel veel mensen bij fietshandschoenen meteen aan de winter en koudere ritten denken, zijn er ook handschoenen gemaakt voor in de zomer. Deze zijn lichter, ademend en bieden UV-bescherming. Zelfs bij warm weer bieden ze comfort door zweet te absorberen en je grip op het stuur te behouden.

Conclusie

Fietshandschoenen zijn een niet te missen van je fietsuitrusting. Ze beschermen je, verbeteren je grip, verminderen vermoeidheid in je handen en beschermen je handen bij een val. Of je nu een recreatieve fietser bent of een fanatieke wielrenner, een goed paar fietshandschoenen kan je rit niet alleen comfortabeler maken, maar ook veiliger. Dus, voordat je weer op de fiets stapt, vergeet niet je fietshandschoenen aan te trekken!

Met dit in gedachten kun je bij EpicGear.nl een breed assortiment fietshandschoenen vinden, geschikt voor elk seizoen en elk type fietser. Fietshandschoenen kopen? Investeer in je comfort en veiligheid, en geniet van elke rit!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »